Dr. Argentina Vidrascu este chirurg plastician specializat de 20 de ani în septorinoplastie deschisă.

D-na dr. Argentina Vidrașcu este singura femeie chirurg din România specializată în rinoplastie, deviație de sept, reconstrucții nas după traumatisme și cheiloschizis/cheilognatoschizis.

Specializarea în rinoplastie estetică a efectuat-o timp de 20 de ani cu cei mai buni profesori de rinoplastie estetică și deviație sept din lume.

Își desfășoară activitatea de chirurg rinoplast la clinica sa din Cluj deschisă din 2004. Rezultatele rinoplastiei efectuate de către d-na Dr. Argentina Vidrașcu au aspect natural, sunt armonioase și plăcute,  stabile în timp pentru toată viața.

Rinoplastia la d-na Dr. Argentina Vidrașcu este efectuată numai după câteva consultații de rinoplastie, deviație de sept, cornete nazale mărite.

Consultația de rinoplastie se va efectua, obligatoriu, cu endoscopul nazal pentru a evalua starea cornetelor nazale și a gradului deviației de sept.

Se va efectua o simulare a rezultatului rinoplastiei încă de la prima consultație după ce pacientul trimite poze  la adresa de mail doctorvidrascu@gmail.com pentru a primi o schiță cu rezultatul rinoplastiei.

Când pacientul se pregătește pentru o rinoplastie în Cluj sau în alte orașe din România ar trebui să solicite mai multe consultații la chirurgi plasticieni specializați în rinoplastie estetică, deviație de sept, operație nas, operație cornete cu radiofrecvență, nas înfundat, sforăit, nas operat, nas rupt, nas de boxer sau alte operații de  corecţie a nasului sau a respirației pe gură.

Când pacientul a avut deja operație pe nas sau rinoplastie cu un rezultat care nu-l mulțumește, acesta are nevoie de încă o rinoplastie estetică și funcțională.

Este necesar un chirurg rinoplast care are experiență în rinoplastie estetică secundară, deoarece rinoplastia secundară sau rinoplastia terțiară ( a treia rinoplastie) necesită abilități foarte bune în rinoplastia estetică și corectarea respirației pe nas.

D-na Dr. Argentina Vidrașcu repară nasurile deja operate care vin la clinică pentru ajutor. Folosește la acest tip de rinoplastii tehnica învățată la unul dintre cei mai buni chirurgi din lume pe rinoplastii – Dr. Hossam Foda.

Această tehnică implică folosirea cartilajului de la ureche ( nu de la nivelul coastei). Astfel, recuperarea este mult mai rapidă, fără vânătăi și nu există riscul ca nasul să devină dur din cauza fragmentului de coastă.

Astfel, un preț la rinoplastie reflectă toată experiența și maiestria chirurgului rinoplast.

Este foarte important ca chirurgia nasului să includă şi tratamentul deviaţiei de sept cu poziţionarea piramidei osoase pe linia mediană pentru obţinerea unui rezultat predictibil, stabil, armonios şi fără probleme de respiraţie.

Chirurgul de rinoplastie ( rinoplast) corectează deviația de sept pentru a trata problemele de respirație, dar și pentru a reuși operația estetică a nasului.

Este foarte important să corectezi toată structura nasului. Costul operației pe nas include și operația deviație de sept și tratare cornete cu radiofrecvență, tratament sforăit și respirație pe gură.

Procesul decurge astfel:

O primă consultaţie cu ocazia căreia se examinează septul, respiraţia  pe narine, starea piramidei osoase, a cartilajelor si tegumentului regiunii nazale.

Pacienta/pacientul își expune EXACT defectele pe care doreşte să le corecteze şi prioritatea acestora. Un chirurg rinoplast trebuie să fie capabil să remedieze toate problemele legate de nas și respirația pe nas.

Este important ca pacientul să fie echilibrat psihologic pentru a beneficia de rinoplastie, deoarece această este o interventie  extrem de laborioasă, de mare precizie, dificil de executat şi cu un impact mare asupra imaginii.

Pe parcursul acestei întrevederi i se aduc la cunoştinţă şi riscurile, efectele adverse, conduită postoperatorie şi perioada de recuperare.

La consultaţia preoperatorie  se preiau imaginile foto ale pacientului pentru stabilirea exactă a planului operator: modificările estetice şi funcţionale. Se completează diagrama cu modificările propuse, atât pe sept, cornete nazale cât şi pentru nas.

Rinoplastia deschisă se poate efectua în bune condiţii doar cu anestezie generală. În dimineaţa rinoplastiei, pacientul nu va consuma deloc alimente lichide şi solide. Toată operația pe nas dureaza 1,5 – 2 h, cu minimă cicatrice – în funcţie de modificările necesare.

Uneori se poate efectua şi septorinoplastia închisă pentru mici retuşuri. Acest detaliu este foarte important deoarece echipa este foarte bine antrenată pentru rinoplastii și se reduce la minimum riscul operator și anestezic. Cu cât durează mai mult o rinoplastie, cu atât vor fi  inflamația și vânătăile mai mari. După rinoplastie pacientul rămâne internat pentru o noapte sub supraveghere medicală. Noi nu aplicăm tuburi sau tampoane în nas, deoarece lucrăm cu radiofrecvență și nu apar sângerări, inflamație sau vânătăi mari după rinoplastie. Acasă, pacientul  va spăla zilnic narinele și va aplica unguent pentru vindecare rapidă.
Firele se scot la 10 zile, pentru a lăsa cicatrici minime. Vânătăile de la nivelul pleoapelor, dacă există,  persistă 7 zile, iar inflamaţia – o lună. Rezultatul final se instalează la aproximativ un an. Se vor folosi la control imagini rinoplastie before &after pentru monitorizare.

Garantăm un rezultat rinoplastie cu aspect natural și frumos, precum și o respirație pe nas mai bună decât până la septorinoplastie și tratarea cornetelor cu radiofrecvență.