Intervenția chirurgicală clasică este efectuată cu bisturiul. Noi folosim, în cazul septorinoplastiei, atât bisturiul cât și radiofrecvența.
Radiofrecvența  este emisă de către un radiocauter standard și omologat. Pielea intră în contact cu un electrod fin prin care trece curent de înaltă frecventă și secționează țesutul într-un mod foarte precis.

Avantajul acestei metode constă în faptul că inciziile sunt mult mai subțiri, iar sângerarea țesuturilor tăiate este oprită chiar în momentul secționării acestora. Astfel, hemoragia este minimă, și acest fapt contribuie  la reducerea inflamației postoperator și, implicit, la un timp de recuperare mai scurt.

Utilizarea acestui electrod permite decolarea minimă a tegumentului nazal, cu un câmp operator curat. Astfel, teșuturile sunt mai puțin traumatizate decât în cazul utilizării lamei de bisturiu. Acest factor contribuie la scurtarea timpului de vindecare.
Radiofrecvența este un tratament de elecție a cornetelor nazale inflamate în cazul sindromului de nas înfundat, care poate genera și apneea de somn (sforăitul).

Cornetele pot fi tratate în același timp operator cu septorinoplastia, dar și separat. Se acționează asupra acestora cu un electrod special cu radiofrecvență, astfel încât cornetele se micșorează și permit trecerea fluxului de aer prin narine. Timpul re recuperare,până la desfundarea completă a nasului este de trei săptămâni.