Contact

Detalii contact

Spitalul Transilvania-Cluj Napoca-Romania

Str. René Descartes 1-3

 

Cirumed Clinic-Marbella, España

Edificio Panorama, planta baja, local 2B y 2C, Autovía del Mediterráneo, km 184, 29603 Marbella, Málaga, Spain
https://cirumed.es

Lasă-ne un mesaj scris

Dacă ai o întrebare care nu se găsește în lista de FAQ, ai o nelămurire sau vrei mai multe detalii privind o procedură, trimite-ne un mesaj completând formularul de mai jos și revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.

Întrebări frecvente

Rinoplastia este o procedură chirurgicală care implică remodelarea nasului pentru a îmbunătăți aspectul sau funcția acestuia.

Operația de rinoplastie durează de obicei între 1 și 3 ore, în funcție de complexitatea procedurii.

De obicei, se recomandă să așteptați până când pacientul are cel puțin 16 ani, astfel încât nasul să fi terminat de crescut.

Rinoplastia nu este de obicei o procedură dureroasă, dar se pot aștepta o anumită disconfort și umflături în timpul perioadei de recuperare. 

Timpul de recuperare variază de la pacient la pacient, dar majoritatea oamenilor se pot întoarce la muncă și la alte activități normale în termen de 1-2 săptămâni după intervenție. Umflarea și vânătăile pot dura câteva săptămâni până la luni. 

Da, rinoplastia poate fi folosită pentru a corecta problemele de respirație cauzate de anomalii structurale în nas.

Cicatrizarea este de obicei minimă după rinoplastie, deoarece inciziile sunt de obicei făcute în interiorul nărilor sau în zonele inobservabile ale nasului.

Rezultatele rinoplastiei sunt de obicei permanente, dar modificări minore în formă și dimensiunea nasului pot apărea în timp din cauza îmbătrânirii naturale sau a unei traume.

Ar trebui să evitați purtarea ochelarilor câteva săptămâni după rinoplastie pentru a permite nasului să se vindece corect. Chirurgul dumneavoastră poate recomanda utilizarea unui adeziv special sau a unui șină pentru a proteja nasul în timpul acestui timp. 

Rinoplastia nechirurgicală este posibilă prin utilizarea de umpluturi injectabile pentru a remodela nasul, dar rezultatele sunt temporare și poate nu sunt potrivite pentru toți pacienții.

Costul rinoplastiei variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv experiența chirurgului, locația geografică și complexitatea procedurii. În medie, rinoplastia costă între 5.000 și 10.000 de dolari.

La fel ca orice procedură chirurgicală, rinoplastia implică anumite riscuri, inclusiv infecții, sângerări, vindecare slabă a rănilor și modificări ale senzației sau cicatrizării.

Rinoplastia este de obicei efectuată sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți fi adormit în timpul procedurii.

Chirurgul dumneavoastră vă va oferi instrucțiuni specifice despre cum să vă pregătiți pentru procedura de rinoplastie, care poate include evitarea anumitor medicamente sau suplimente și renunțarea la fumat.

Majoritatea pacienților sunt capabili să respire pe nas imediat după rinoplastie, deși unii pot prezenta congestie temporară sau dificultăți de respirație din cauza umflăturilor.

Chirurgul dumneavoastră vă va sfătui când este sigur să reluați exercițiile fizice și alte activități fizice după rinoplastie, care este de obicei în jur de 2-4 săptămâni după operație.

Da, rinoplastia poate fi combinată cu alte proceduri cosmetice faciale, cum ar fi liftingul facial, operația pleoapelor sau mărirea bărbiei.

Rinoplastia este o procedură sigură atunci când este efectuată de un chirurg plastician cu experiență și într-un mediu medical adecvat.

Este important să alegeți un chirurg plastician certificat de consiliu, care are o vastă experiență în efectuarea de rinoplastie și care poate oferi fotografii înainte și după lucrările lor anterioare.

Majoritatea pacienților se pot întoarce la muncă după 1 până la 2 săptămâni de recuperare.

Da, rinoplastia poate îmbunătăți stima de sine prin corectarea aspectului nasului și creșterea încrederii pacientului.