Dr. Argentina Vidrașcu

Dr. Argentina Vidrașcu

Dr. Argentina Vidrașcu este Medic Primar-Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă, Doctor în Științe Medicale, cu 20 de ani de experiență în rinoplastii. A început studiile medicale la vârsta de 17 ani,  iar pe perioada rezidențiatului s-a specializat în Chirurgia Plastică Reconstructivă. A absolvit cursurile Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca.

Pasiunea pentru medicină a chirurgului Argentina Vidrașcu s-a manifestat încă din copilărie, alegerea firească într-o familie în care ambii părinți erau medici respectați de comunitate.

O etapă importantă în parcursul profesional a fost cursul de septorinoplastie efectuat în Egipt cu Dr. Hossam Foda, probabil cel mai strălucit chirurg rinoplast din lume. 

Este singura femeie chirurg rinoplast din țară care corectează estetic, cu rată de succes mare, nasul  malformat al pacienților cu  gura de lup sau buză de iepure. 

Mărturie stau articolele publicate pe această temă în cea mai importantă revistă de specialitate din lume, ISAPS News.

De asemeni, Dr. Argentina Vidrașcu operează  deviația de sept, cornetele nazale cu radiofrecvență simultan cu efectuarea rinoplastiei estetice,  corectând astfel nu doar un defect estetic, ci și disfuncția respiratorie.

Este unul dintre puținii chirurgi din țară care operează carcinomul invaziv de pleoapă superioară și inferioară, scopul intervenției fiind nu doar îndepărtarea tumorii, ci și reconstrucția pleoapei/pleoapelor pentru  a salva ochiul pacientului.

Președinte al Societății Române de Chirurgie Estetică între 2019-2021, Secretar Național al Societății Internaționale de Chirurgie Plastică (ISAPS), Dr. Argentina Vidrașcu se implică activ în educația noilor generații de rezidenți prin participarea ca lector la numeroase congrese naționale și internaționale, dar și prin organizarea de webinarii alături de cei mai cunoscuți chirurgi plasticieni străini.

A  participat ca voluntar la misiuni umanitare în Siria, dar și în România la campaniile de vaccinare anti Covid și la gărzile pentru îngrijirea pacienților Covid.

Galerie Congrese